jueves, 13 de julio de 2017

Шоколадова торта




 За блата :

5 яйца
10 с.л. захар
250 гр кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
4-5  с.л. какао
ванилия
1 бакпулвер

Разбиваме яйцата със захарта . Разтваряме бакпулвера в киселото мляко и го прибавяме към разбитите яйца. Добавяме останалите продукти и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Печем 4 кръгли блата и ги оставяме да изстинат.

За крема :

400 гр течен шоколад
500 гр. сметана
250 гр. Маскарпоне
250 гр. масло
3 с.л. пудра захар

Разбиваме сметаната с пудрата захар. Отделно разбиваме маслото до побеляване и прибавяме течния шоколад и сиренето Маскарпоне. Бавно изсипваме сметаната и разбъркваме .

Блатовете се сиропират с топъл сироп , приготвен от 1 ч.ч. вода и 3 с.л. захар.

Украсяваме по желание.