sábado, 14 de enero de 2017

Чийзкейк ( Tarta de queso con gelatina de frambuesa)


За блата
1 пакет меки бисквити 
120 гр разтопено масло

За крема
300 гр сирене крема 
300 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
4 с.л. захар
ванилия
1 пакетче желатин

Смлените бисквити смесваме с разтопеното масло и изсипваме в тортена форма. Притискаме хубаво ,до получаване на блат. Оставяме в хладилника за 10-15 минути.
През това време приготвяме крема . В подходящ съд изсипваме крема сиренето ,сметаната , прясното мляко ,захарта и ванилията. Слагаме на котлона и бъркаме до получаване на хомогенна смес. Не трябва да завира. Накисваме желатина с малко студена вода , да набъбне , и го прибавяме към горещата смес. Бъркаме до пълното му разтваряне. Получения крем изсипваме във тортената форма с бисквитите и оставяме в хладилника за 2-3 часа да се стегне. 
Върху крема може да се сложи сладко от боровинки, от ягоди или по избор. Аз използвах желатин с вкус на малини. Ето този :



Приготвя се според указанията на пакета и се изсипва върху крема. Оставя се в хладилника за 1-2 часа.