viernes, 6 de enero de 2017

Сладкиш с орехова глазура




За кафявата смес

125 гр меко масло
125 гр пудра захар
5 жълтъка
250 гр кисело мляко
1 бакпулвер
3 с.л. какао
250 гр брашно

Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме жълтъците един по един , и киселото мляко смесено с бакпулвера . Накрая прибавяме какаото и брашното . Изсипваме получената смес в кексова форма, предварително намазнена и набрашнена. Печем на 200С ,за около 10 минути.

За глазурата

5 белтъка
10 с.л. захар
250 гр смлени орехи
ванилия

Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Прибавяме орехите и ванилията , като бъркаме леко. Изсипваме сместа във формата , върху какаовата смес и печем още 35 минути на 170С.