domingo, 31 de marzo de 2013
Сладкиш със стар козунак
500 гр. стар козунак
250 гр. захар
750 мл прясно мляко
5 яйца
ванилия
Нарязваме козунака на кубчета. Разбиваме яйцата с половината захар и прибавяме прясното мляко и ванилията . В получената смес накисваме козунака. Карамелизираме останалата захар и готовия карамел изсипваме на дъното на йенска тавичка . Отгоре изсипваме млечната смес с козунака. Печем на водна баня на 200С около 25-30 минути. Оставяме да изстине и обръщаме сладкиша в поднос.
domingo, 24 de marzo de 2013
Портокалови кексчета
100 гр. разтопено масло (маргарин)
120 гр. захар
2 яйца
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
кора на 1 портокал
Разбиваме белтъците на сняг, с половината захар. Отделно разбиваме жълтъците с останалата захар и прибавяме маслото. Пресяваме брашното с бакпулвера и ги прибавяме към жълтъчната смес. Смесваме с белтъците и разбъркваме хубаво. Накрая добавяме и портокаловата кора. Разпределяме във формички и печем на 180С около 20-25 минути. Поръсваме с пудра захар.
martes, 19 de marzo de 2013
Домашна торта с пудинг "Ванилия"
За блатовете:
2 яйца
1 бакпулвер
16 с.л. захар
220 мл. прясно мляко
360 гр. брашно
ванилия
Разбиваме белтъците с част от захарта, на сняг. Отделно разбиваме останалите продукти до получаване на хомогенна смес. Прибавяме белтъците и объркваме хубаво. Изсипваме в тава ,покрита с хартия за печене и печем на 200С около 30 минути. След като изстине ,разрязваме блата на две.
За крема :
1 литър прясно мляко
2 пакетчета пудинг "Ванилия"
250 гр. захар
4 жълтъка
200 гр. масло
Слагаме 800 мл. прясно мляко в тенджера,заедно със захарта и маслото, да заври. Разбъркваме жълтъците с останалото прясно мляко и пудинга и ги прибавяме към врящото мляко. Бъркаме докато се сгъсти. Сваляме от котлона и оставяме крема да изстине.
За сиропа :
4 с.л. захар
250 мл. вода
За шоколадовата глазура
200 гр. млечен шоколад
100 гр. масло
2 с.л. прясно мляко
Сглобяване на тортата: Слагаме единия блат в тортена форма и го сиропираме със захарния сироп. Отгоре изсипваме крема и слагаме втория блат. Сиропираме леко и покриваме със шоколадовата глазура. Оставяме в хладилника за 1-2 часа.
jueves, 14 de marzo de 2013
Солен кекс
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 1/2 ч.ч. брашно
сол, черен пипер, чубрица
къри, червен пипер
150 гр . сирене
130 гр. настърган кашкавал
200 гр салам
Смесваме всички продукти до получаване на средно гъсто тесто. Изсипваме в намазнена и набрашнена кексова форма и печем на 200С около 1 час.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)